new music march

https://thefader-res.cloudinary.com/private_images/w_1440,c_limit,f_auto,q_auto:best/1B3A4312_apfvfh/lil-berete-gen-f-toronto-rapper-icebreaker-interview.jpg
Lil Berete reppar upp

Lil Berete – Icebreaker 2

Torontorapparen Lil Berete rappar likt många andra om ett hårt liv på gatan på hårda beats med mycket piano och gitarrer. Han lyckas med en mycket trevlig röst och ett flow utan anmärkningar att leverera ett album som platsar på den internationella hiphopscenen med Icebreaker 2. Soundet blandar klassiska gangsterrap-sound med moderna hooks och afrikanskt gung. Lyriken är typisk, men lagom mycket av all tematik, det känns aldrig onödigt våldsamt, misogynt eller bara allmänt bängt.

Jag ser fram emot en ljus framtid för denna unga talang då han visat på en tydlig utveckling genom alla släpp sen sin entré på scenen som 17-åring 2018.

https://is1-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Music123/v4/81/d2/17/81d2177d-8fc4-dbc2-7b5c-4a23fa65914d/pr_source.png/800x800bb.jpeg
KazOnDaBeat tar en välförtjänt dryck

KazOnDaBeat – Mirrorz

KazOnDaBeat är berlinproddaren som sätter sitt namn på alla sina låtar, och släpper omvända album där varje låt är hans produktion men med olika rappare. Mycket trevligt koncept som jag självklart står bakom förevigt. En go grej med att lyssna på tyska rappare och producenter är att det knappt går att hitta någon information om dem. Med andra ord är det bara vad jag tycker som jag kan dela med mig av.

KazOnDaBeat är en kvalitetsstämpel för mig och även om han har en enorm bredd i sina produktioner så släpper han ytterst sällan missar, och han får alltid en specifik touch på sina produktioner som doftar av hazed up modern raw trap shit, precis vad vi gillar. På Mirrorz visar KazOnDaBeat hur han kan mjölka ur något speciellt men ändå tryggt ur flera av Tysklands mest intressanta akter, och nästan hela spektrumet av hans bredd är representerat i låtarna. Extra ++ för ultrasofta two step-dängan tillsammans med LAYLA.

https://f4.bcbits.com/img/a2004908254_10.jpg
albumomslag för 44808 – Nexus

BABYLON MAYNE, donvtello, Opti Mane – 44808 – Nexus

När vi ändå är i Tyskland så tänker ni såklart, “Hur är det egentligen med tysk memphis rap och phonk?”. Svaret är att det är sjukt bra, mycket pga de här killarna som gör 44808-serien. Soundet är helt i linje med genren, prodden, flow och hela viben är förvånandsvärt hög kvalité och tilltalande. Lyriken är på tyska. Detta är alltså en guldgruva om man diggar soundet och vill ha lite switchup. Bästa låten Uhlandgangslang är nog min mest spelade låt under mars, behövde den råa energin som de spottar på den låten!

Stig Brenner tar ett riktigt gött bad

Stig Brenner – Hvite Duer, Sort Magi

Vårt efterblivna grannland är blessed med en mycket begåvad man mest känd som Unge Ferrari. Han är under ständig utveckling och utan att helt gå över till att bli den kanske mer seriösa artisten Stig Brenner, så är han nästan där nu när han släpper detta otroligt tilltalande pop-trap albumet. Här visar han tillsammans med sin producent Filip Kollsete att han är så mycket mer än Unge Ferrari, att han skriver med omtanke, och att han väljer att lägga ännu mer tid på sina dynamiska låtar istället för att som många andra trapartiser satsa på kvantitet.

Nu har inte unge ferrari vart en trapartist på länge och har visat på starka popinfluenser ett par år, men i detta album visar han att han är en kvalitetsmusiker, och varje låt är värd en riktig lyssning!

Denzel Curry x Kenny Beats - "Unlocked" (Video) | JAYFORCE
Kenny Beats och Denzel Curry i tankesmedjan

Bonus: Denzel Curry & Kenny Beats – UNLOCKED 1.5

Detta album är nog lite väl speciellt om man inte redan tycker om originalalbumet UNLOCKED, men jag tyckte ändå att denna reimagination av mästerverket var för spännande för att inte skriva om. Vi får 8 stycken nytappningar på låtarna från originalalbumet och det handlar om strikt non-original shit. Jag tänker inte försöka beskriva detta i ord men jag rekommenderar starkt den äventyrslystne lyssnaren att sätta på albumet på nästa promenad och lyssna in.

Tack för att du läste!

Published
Categorized as trap

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *