5 nya släpp

noah levererar sommardängor framför snöklädda berg

Noah – Geister

Senaste månaden präglas av riktigt feta släpp och en stor personlig favorit är den tyska rapparen av turk-kurdisk härkomst Noah. På albumet Geister så visar han hur tunga traplåtar kan göras trevligt poppiga och somriga utan att tappa sitt hårda yttre. På plattan hör vi ett potpurri av tyska producenter, de flesta med kopplingar till Dresden-baserade KMN gang och skivbolaget SQP, som Noah flitigt arbetar tillsammans med. Denna platta kommer gå varm i sommar!

En legendary member djar i London, där han är baserad när han inte är i Stockholm

Woesum – Blue Summer

Ännu en skiva med producenten i fokus (likt KazOnDaBeat) och gästande lyricister får vi av ingen annan än Woesum, mannen bakom många gamla hits från sad boys och drain gang. Albumet börjar starkt med ett Lean-flow som tar en tillbaka till Warlord-dagarna, och fortsätter med ett sound som känns old school. Kanske på grund av mixningstekniken, kanske på grund av DJ Scream som presenterar albumet, eller kanske bara för att det är gött att höra hela ligan tillsammans göra goa låtar. Jag uppskattar också inhoppet av Ant Wan, även om det inte har blivit speciellt väl mottaget av fansen. Tycker att det belyser en bredd hos honom i samband med hans egna släpp Leylas World, som förövrigt visar honom från hans bästa sida.

Nebu Kiniza Explains The Process Behind "Gassed Up," Growing Up & Upcoming  "Forever Happy" Project | HipHopDX
Cory Orville Reid aka Nebu Kiniza

Nebu Kiniza – BACK2LYFE

Han är tillbaka och damn! Vilket flow, vilka bars, vilken man. Nebu Kiniza, the man bakom dunderhitten Gassed Up, som sedan försvann men nu är BACK2LYFE med dessa 7 låtar redo att dunkas. Här hör vi likt Noah ett somrigt och trevligt sound som ändå behåller sin attityd vilket leder till att man känner sig både glad och cool när man traskar ner för gatan med detta i lurarna. Personlig favorit? “It’s not that, I’m just married to the cash flow”.

Caballero & JeanJass @ Dour Festival 2016 2017 2018 2021 | Dour Festival  2021 | 14+15+16+17+18 July
boysen in the kitchen whippin up some good

Cabellero & JeanJass – OSO / Hat Trick

Många ringer in till växeln på 020-MONDEO-GOT-HEAT och lämnar meddelanden, och det är alltid samma sak: Varför har jag inte tipsat om någon fransk trap? Ja, franska trapscenen är lite för mycket Grime eller Pop för mig (vad jag har sett än så länge). Men denna månad så råkade jag hitta dessa två belgare, och de rappar på franska, så det måste väl vara okej? En jävla massa låtar har de gjort i alla fall, och jag tycker att varenda en är värda en lyssning. 19 + 18 spår dubbelalbum för alla trapheads. Mycket trevlig lyssning på ett språk som är som designat för att rappa. Tack boys!

AJ Tracey - Flu Game review: plenty to boast about | Evening Standard
AJ Tracey hyllar basket-MJ med bangeralbum

AJ Tracey – Flu Game

Detta behöver knappt introduceras, men om ni har missat det så finns det en jävla massa AJ Tracey att insupa. För mig är AJ Tracey on top of his game nu och bär väl tillsammans med bossen Skepta upp den brittiska trapscenen från en utomståendes perspektiv. Kul att se NAV med på ett av de bättre spåren, och genomgående hög kvalitet på allt. We eatin!

Visst, jag nämnde inte ens Slime Language II, men jag utgår från att man har koll på Young Thugs Young Stoner Life om man gillar trap nog för att läsa hela vägen ner hit. Jag uppskattar såklart hela albumet men om jag ska vara ärlig är jag lite trött på (främst) amerikanernas misogyna bars. Tror inte att deras åsikter är misogyna egentligen, men jag hade gärna hört andra teman än ‘fucking hoes’ hela tiden. Någon som känt samma?

Som vanligt, tack för att ni läste <3

Published
Categorized as trap

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *